menu

slider

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Nικήτας Σουλούνιας...Επιτέλους, σέντρα.....!!

Επιτέλους, σέντρα!

   Η μεγάλη ώρα έφτασε. Η υπομονή μας τέλειωσε και αύριο αρχίζει το Μουντιάλ. Όλες αυτές τις μέρες που κάναμε συντήρηση στοιχηματικών δυνάμεων, γεμίσαμε με αναλύσεις και προγνωστικά για το τι θα δούμε στα γήπεδα της βραζιλίας και λίγο πολύ εξαντλήσαμε το θέμα. Δεν χρειάζεται λοιπόν να διαβάσετε τα ίδια και από μένα, όλοι διαβασμένοι ήμαστε και ανάλογα με την οπτική μας γωνία θα ποντάρουμε. Εγώ απλά θα παραθέσω κάποια πράγματα τα οποία νομίζω πως αξίζουν της προσοχής μας.


    Πρώτο και καλύτερο το ματς της πρεμιέρας. Η διοργανώτρια παίζει με την Κροατία με τον άσο να προσφέρεται σε πολύ χαμηλές τιμές. Στοιχηματικά λοιπόν δεν έχει καμία αξία και ακόμα και αυτοί που παίζουν τοκογλυφικές αποδόσεις, θα πρέπει να μείνουν μακριά. Οι λόγοι είναι αρκετοί. Πρώτος και καλύτερος πως στις πρεμιέρες έχουν γίνει κατά το παρελθόν μεγάλες ζημιές και θα είναι κρίμα να ρισκάρουμε και να χάσουμε μεγάλα ποσά με το καλημέρα. Δεύτερος είναι το άγχος της βραζιλίας που όχι μονο είναι υποχρεωμενη να νικήσει και να βγει πρώτη στον όμιλο, αλλά να κατακτήσει και το τρόπαιο. Οτιδήποτε λιγότερο απ αυτό θα είναι αποτυχία. Υπολογίστε επίσης την ολοκληρωτική έλλειψη άγχους των Κροατών, ρίχτε μία ματιά και στο ρόστερ τους και παίξτε αναλόγως.

   Μεγάλη προσοχή να δώσετε στην εθνική Γαλλίας. Μπορεί να έχασε τον Ριμπερί και να μην πήρε ποτέ τον Νασρί, αλλά διαθέτει πολύ καλή ομάδα με κύριο γνώρισμα την δυνατή άμυνα. τα ξαδερφάκια τους, οι Βέλγοι διαθέτουν σπουδαίο ταλέντο και αν δεν τους προδώσει η απειρία τους, θα κάνουν μεγάλες ζημιές. καρατήστε τους σαν πιθανή αποκάλυψη του Μουντιάλ.

   Στον όμιλο του θανάτου, εκεί δηλαδή που παίζουν Αγγλία, Ιταλία και Ουρουγουάη, δεν βλέπω τους άγγλους να περνάνε ευχάριστα. Στο κέντρο τους η συνταγή που ακολουθείται είναι παλιά και αποτυχημένη και με αντιπάλους που "βάζουν τη μπάλα κάτω" έχουν παραδοσιακά πρόβλημα. Υπολογίστε και τις γκάφες που κάνουν σε κάθε Μουντιάλ και ίσως γυρίσουν στην πατρίδα τους πιο νωρίς από το αναμενόμενο. Οι ιταλοί από την μεριά τους, αν περάσουν τον όμιλο θα γίνουν πολύ επικίνδυνοι. Έτσι κάνουν πάντα, μέτριοι στον όμιλο και απειλητικοί μετά.

   Κάτι που επίσης δεν καταλαβαίνω είναι η αδιαφορία μας για την Ισπανία. Δεν έχω ακούσει κανένα να μιλάει για την παγκόσμια πρωταθλήτρια και τις πιθανότητές της για να πάρει ακόμα εναν τίτλο και δεν καταλαβαίνω γιατί. Μπορεί να έχουν κορεστεί, έχουν όμως ακόμα φοβερή ομάδα και θέλω να δω αν θα τους κερδίσει κανείς.

   Η Γερμανία λογικά και παραδοσιακά θα πάει καλά και τώρα. Την περιμένω άνετα πρώτη στον όμιλο και μετά όποιος πέσει πάνω τους θα υποφέρει. Κατά τη γνώμη μου δεν έχει το ειδικό βάρος για να πάρει το κύπελλο, μπορεί όμως κάλλιστα να ειναι στην τετράδα. Η απώλεια του Ρόις είναι πολύ μεγάλη και θα την επηρεάσει.

  Τέλος, η Αργεντινή. Η αγαπημένη μου "αλμπισελέστε" διαθέτει έναν Λιονέλ Μέσι στο ρόστερ της και αυτό και μόνο την καθιστά διεκδικήτρια. Διαφωνώ πως ο "κοντός" είναι ντεφορμέ, νομίζω πως κρατά δυνάμεις για το Μουντιάλ και στην ώριμη ηλικία που βρίσκεται έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Αμυντικά δεν εμπνέει τόση εμπιστισύνη η ομάδα του Σαμπέλα, αλλά το 4-4-2 που παίζει τόσο επιτυχημένα μπορεί να "κρύψει" κάποιες από τις αδυναμίες της. Ξαναλέω όμως πως όλα θα εξαρτηθούν από την απόδοση του Μέσι.

   Τέλος, η Ολλανδία διαθέτει και πάλι πολύ καλή ομάδα, αλλά συγχωράτε με, δεν τη βλέπω να κάνει ανάλογη με το 2010 εμφάνιση. Έχει και κάποια από τα βασικά της στελέχη με προβλήματα τραυματισμών και μπορείο να φτάσει το πολύ στους "8".

    Για τη δική μας εθνική δεν θελω να σχολιάσω κάτι. Απλά πιστεύω πως θα προκριθούμε ως δεύτεροι πίσω από την Κολομβία. Και περιμένω να δω ψυχή και θέληση από τους παίκτες μας στο γήπεδο.

   Καλη τηλεθέαση και καλά κέρδη σε όλους. Απολαύστε  το θέαμα, που ούτως ή άλλώς περιμέναμε τέσσερα ολόκληρα χρόνια για να ξαναδούμε .

   Νικήτας Σουλούνιας